Kroonbier.nl | Protocol 1,5 meter vanuit KHN - Kroon Bier

wij zijn van 1627,
van welk jaar ben jij?

Je moet ten minste 18 jaar zijn om deze website te bezoeken.

Vul je geboortejaar in

Vul je geboortemaand in

Vul je geboortedag in

KHN 1,5-meter protocol

  • Geplaatst op
  • Door Anneroos van Kroonbier.nl
KHN 1,5-meter protocol

Download het protocol.

Afgelopen woensdag, 6 mei, is er tijdens de persconferentie van het kabinet bekend gemaakt dat per 1 juni de horeca haar deuren weer mag openen. Dit gaat uiteraard gepaard met strenge maatregelen en richtlijnen, welke gisteren, 11 mei, door brancheorganisatie KHN (Koninklijke Horeca Nederland) bekend zijn gemaakt. In het protocol Heropening Horeca staat onder andere dat iedereen 1.5 meter afstand moet blijven houden, veelvuldig handen moet wassen en er niet meer dan vier mensen per tafeltje mogen aanschuiven.

 

DOWNLOAD hier het volledige protocol

 

 

In het kort:

 

Aan een tafel mogen maximaal 4 personen zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat. NB: ingevolge de lokaal/regionaal geldende noodverordening kan een ander maximum (minder of meer) aantal personen zijn toegestaan, in dat geval geldt de bepaling uit de noodverordening.

 

Aan de bar mogen maximaal 4 personen naast elkaar staan of zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat. NB: ingevolge de lokaal/regionaal geldende noodverordening kan een ander maximum (minder of meer) aantal personen zijn toegestaan , in dat geval geldt de bepaling uit de noodverordening.

 

Op het terras mogen uitsluitend zitplaatsen zijn.

 

Zorg dat iedereen zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden. Dat geldt zowel binnen als buiten. Dat geldt voor medewerkers, gasten, maar ook afhalers, bezorgers en leveranciers

 

Restaurants moeten met reserveringen werken, er vindt een controlegesprek plaats voordat de gast binnenkomt (over gezondheidsklachten) en de gast wast zijn handen bij binnenkomst.

 

Zorg voor minimaal 1,5 meter afstand tussen de tafels, tenzij de tafels van elkaar zijn gescheiden door een schot of transparant scherm.

 

Als het controlegesprek bij de ontvangst heeft plaats gevonden, mogen medewerkers binnen 1,5 meter aan tafel de bestelling opnemen, uitserveren en afruimen terwijl de gasten aan tafel zitten.

 

Bediening aan tafel op het terras (incl. bestelling opnemen en afruimen) kan alleen plaats vinden als er een controlegesprek heeft plaats gevonden met de gasten om de gezondheidsrisico’s in te schatten en er geen gezondheidsrisico’s zijn vastgesteld. 

 

DOWNLOAD hier het volledige protocol

Kroon Bier 9,0 / 10 - 326 Reviews @ Kiyoh