KHN 1,5-meter protocol
- Geplaatst op
- Door Anneroos van Kroonbier.nl

Download het protocol.
Afgelopen woensdag, 6 mei, is er tijdens de persconferentie van het kabinet bekend gemaakt dat per 1 juni de horeca haar deuren weer mag openen. Dit gaat uiteraard gepaard met strenge maatregelen en richtlijnen, welke gisteren, 11 mei, door brancheorganisatie KHN (Koninklijke Horeca Nederland) bekend zijn gemaakt. In het protocol Heropening Horeca staat onder andere dat iedereen 1.5 meter afstand moet blijven houden, veelvuldig handen moet wassen en er niet meer dan vier mensen per tafeltje mogen aanschuiven.
DOWNLOAD hier het volledige protocol
In het kort:
Aan een tafel mogen maximaal 4 personen zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat. NB: ingevolge de lokaal/regionaal geldende noodverordening kan een ander maximum (minder of meer) aantal personen zijn toegestaan, in dat geval geldt de bepaling uit de noodverordening.
Aan de bar mogen maximaal 4 personen naast elkaar staan of zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat. NB: ingevolge de lokaal/regionaal geldende noodverordening kan een ander maximum (minder of meer) aantal personen zijn toegestaan , in dat geval geldt de bepaling uit de noodverordening.
Op het terras mogen uitsluitend zitplaatsen zijn.
Zorg dat iedereen zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden. Dat geldt zowel binnen als buiten. Dat geldt voor medewerkers, gasten, maar ook afhalers, bezorgers en leveranciers
Restaurants moeten met reserveringen werken, er vindt een controlegesprek plaats voordat de gast binnenkomt (over gezondheidsklachten) en de gast wast zijn handen bij binnenkomst.
Zorg voor minimaal 1,5 meter afstand tussen de tafels, tenzij de tafels van elkaar zijn gescheiden door een schot of transparant scherm.
Als het controlegesprek bij de ontvangst heeft plaats gevonden, mogen medewerkers binnen 1,5 meter aan tafel de bestelling opnemen, uitserveren en afruimen terwijl de gasten aan tafel zitten.
Bediening aan tafel op het terras (incl. bestelling opnemen en afruimen) kan alleen plaats vinden als er een controlegesprek heeft plaats gevonden met de gasten om de gezondheidsrisico’s in te schatten en er geen gezondheidsrisico’s zijn vastgesteld.