Kroon Witbier 20 liter fust Online bestellen - Kroon Bier

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, de volgende werkdag geleverd

wij zijn van 1627,
van welk jaar ben jij?

Je moet ten minste 18 jaar zijn om deze website te bezoeken.

Vul je geboortejaar in

Vul je geboortemaand in

Vul je geboortedag in

Kroon witbier 20 liter

Beoordelingen: (0)
Op voorraad
€49,99 €39,99 Excl. 21% BTW

  •  
   Géén statiegeld, géén retouren.
  •  
   Online en direct bij de brouwerij besteld.
  •  
   Kroon witbier gebasseerd op receptuur van 25 jaar geleden.
  •  
   Voor 20:00 uur besteld, de volgende dag geleverd.
  •  
   Eenvoudig te tappen met onze koppelset (A-schuifkoppeling).
  •  
   Uit een 20L fust tap je ongeveer 88 fluitjes en 72 vaasjes.
  •  
   Vanaf 6 fusten GRATIS geleverd, anders €15,00.

Specificaties

Alcohol percentage
Ons bier heeft een alcoholpercentage van 5,0%. In de laatste meting betrof dit 5,11%.
4.9% VOL
Gegarandeerde THT
Bij de gegarandeerde THT weergeven we de houdbaarheidsdatum van de fusten die als eerste verlopen. Daarnaast verkopen wij geen fusten met een THT korter dan twee maanden.
Feb. 2020
Categorie
In Nederland wordt de hoogte van de accijns bepaald aan de hand van het stamwortgehalte. Is de stamwortgehalte boven de 11, dan spreken we van een categorie 1 bier.
1 (5.0%)
Afmeting fust (d*h)
Dit betreft de afmeting diameter x hoogte. Let op dat ook de koppeling op het fust nog ca. 3-5cm ruimte inneemt. Tap je op een Davidsysteem? Dan is de afmeting belangrijk.
243mm * 618mm
Soort
Alle pils is bier, maar niet al het bier is pils. Kroon bier is pilsener/pilsner/pils
Pilsener
Kleur
De EBC-kleurschaal wordt gebruikt voor het bepalen van de kleur van het bier. Ter vergelijking; Heineken heeft een EBC van 7. Dit in vergelijking met Kroon met EBC 10, geeft aan dat het bier dus wat donkerder is.
6-7 EBC
Gisting
Pilsener heeft een lage gisting. Dit houdt in dat de gisting plaatsvindt bij een relatief lage temperatuur. De gist zakt in dit proces naar de bodem van de kuip.
Laag
Bitterheid
Bitterheid wordt aangegeven met EBU: "European Bitter Unit". De Bitterheid van Kroon is te vergelijken met Heineken en Amstel.
15 EBU
Stamwortgehalte
Met het stamwortgehalte wordt aangeduid het aantal vaste stoffen in het wort voorafgaand aan de gisting tot bier. De hoogte zegt iets over de zwaarte (densiteit) van het bier. Aan de hand hiervan wordt tevens de accijnscategorie bepaald.
11,5
Calorieën
Het aantal calorieën per 100ml.
40.5 kcal/100ml
Aantal stuks
spec-description-aantal-stuks
1
Alle specificatiesMinder specificaties

Productbeschrijving

Kroon witbier: recept van Gerard de Kroon

25 jaar geleden kwam het op de markt. Kroon witbier. Nu terug van weggeweest, in beperkte oplage beschikbaar (op=op). Kroon witbier is speciaal voor Kroonbier.nl gebrouwen. De receptuur is gebasseerd op die van Gerard de Kroon, die de receptuur van het bier heeft samengesteld. Het bier is gebrouwen in de brouwerij waar Kroon bier haar eeuwenlange historie heeft. 

 

In one-way verpakking

Dit heeft voor jou het voordeel dat je geen statiegeld meer hoeft voor te schieten en niet meer aanwezig hoeft te zijn bij het afhalen van de lege fusten. Voor ons scheelt het heel veel extra transportritten. De fusten zijn gemaakt van 100% gerecycled PVC. Na gebruik kan het fust dan ook weer bij de plastic afvalstroom worden aangeboden.

Hoe smaakt het?

Frans Schamp, brouwmeester Vandeoirsprong: "Het belangrijkste smaakcomponent naast tarwe is het gistprofiel waardoor het bier banaanachtige en kruidachtige aroma’s krijgt. De toevoeging van sinaasappel en koriander, zorgt voor een dorstlessend zomerbier." Zoals het echte van oorsprong Belgische witbier betaamt, betreft het een troebel witbier.

Hoeveel tappen

Uit een bierfust van 20 liter kun je ongeveer 72 vaasjes bier tappen.

Koppeling

Kroon bier levert bierfusten met een A-fustkoppeling. Tap je nu? Jupiler 20l, Hertog Jan 20l, Grolsch 30l/50l, Hoegaarden, Leffe, Warsteiner 30l/50l en Alfa, dan gebruik je bierfusten met een A-koppeling en kun je direct kroon tappen. Tap je nu een ander merk bier, bestel dan een koppelset bij tapbenodigdheden en sluit de Kroon bierfusten eenvoudig aan op je huidige tapinstallatie.

De geschiedenis van Kroon

Voor het begin van Kroon moeten we bijna vier eeuwen terug in de tijd. Naar Oirschot in 1627 om precies te zijn. In dit bourgondische dorp in Noord-Brabant start de familie Croonenborch namelijk met het brouwen van een traditioneel, smaakvol bier. Een goudgele greep, want het bier wordt door de regionale tappers van toen (en alle enthousiaste proevers) massaal omarmd.

Meer informatieMinder informatie

Reviews

(0)
Nog geen reviews geschreven
Schrijf een review
 • BESTE PRIJS
  A-merkkwaliteit voor een scherpe prijs
 • AMBACHTELIJK PILSENER
  Hoge kwaliteit cat. 1 bier (5.0% Alc.)
 • ONLINE BESTELLEN
  Direct bij de brouwer besteld
 • VOOR 20 UUR BESTELD
  Voor 20:00 besteld, morgen op je tap

Kroon Bier 8,9 / 10 - 259 Reviews @ Kiyoh