Kroon Bier Fust 50 liter Pilsener online bestellen - Kroon Bier

Kroon koop je bij een verkooppunt

wij zijn van 1627,
van welk jaar ben jij?

Je moet ten minste 18 jaar zijn om deze website te bezoeken.

Vul je geboortejaar in

Vul je geboortemaand in

Vul je geboortedag in

Kroon bier 50 liter fust pilsener

Beoordelingen: (0)
Niet op voorraad

  •  
   Direct bij de brouwerij besteld.
  •  
   Nederlands Categorie 1 pilsener met 5,0% alcohol.
  •  
   Voor 20:00 uur besteld, de volgende dag geleverd.
  •  
   Eenvoudig te tappen met onze koppelset (A-schuifkoppeling).
  •  
   Leeggoed nemen we bij jouw volgende order GRATIS mee.
  •  
   Uit een 50L fust tap je ongeveer 220 fluitjes en 180 vaasjes.
  •  
   Vanaf 6 fusten GRATIS geleverd, of haal gratis af bij een van de afhaalpunten.

Specificaties

Alcohol percentage
Ons bier heeft een alcoholpercentage van 5,0%. In de laatste meting betrof dit 5,11%.
5,11%
Gegarandeerde THT
Bij de gegarandeerde THT weergeven we de houdbaarheidsdatum van de fusten die als eerste verlopen. Daarnaast verkopen wij geen fusten met een THT korter dan twee maanden.
Juni 2022
Afmeting fust (d*h)
Dit betreft de afmeting diameter x hoogte. Let op dat ook de koppeling op het fust nog ca. 3-5cm ruimte inneemt. Tap je op een Davidsysteem? Dan is de afmeting belangrijk.
400mm x 530mm
Soort
Alle pils is bier, maar niet al het bier is pils. Kroon bier is pilsener/pilsner/pils
Pilsener
Kleur
De EBC-kleurschaal wordt gebruikt voor het bepalen van de kleur van het bier. Ter vergelijking; Heineken heeft een EBC van 7. Dit in vergelijking met Kroon met EBC 10, geeft aan dat het bier dus wat donkerder is.
10,9 EBC
Categorie
In Nederland wordt de hoogte van de accijns bepaald aan de hand van het stamwortgehalte. Is de stamwortgehalte boven de 11, dan spreken we van een categorie 1 bier.
1 (5.0%)
Gisting
Pilsener heeft een lage gisting. Dit houdt in dat de gisting plaatsvindt bij een relatief lage temperatuur. De gist zakt in dit proces naar de bodem van de kuip.
Laag
Bitterheid
Bitterheid wordt aangegeven met EBU: "European Bitter Unit". De Bitterheid van Kroon is te vergelijken met Heineken en Amstel.
21 EBU
Stamwortgehalte
Met het stamwortgehalte wordt aangeduid het aantal vaste stoffen in het wort voorafgaand aan de gisting tot bier. De hoogte zegt iets over de zwaarte (densiteit) van het bier. Aan de hand hiervan wordt tevens de accijnscategorie bepaald.
11,3
Calorieën
Het aantal calorieën per 100ml.
40.5 kcal/100ml
Alle specificatiesMinder specificaties

Productbeschrijving

Hoe smaakt het?

Kroon bier is smaakvol pilsener van de beste kwaliteit, met de volgende kenmerken: lage gisting, 5% alcohol, bitterheid 21 EBU en kleur goudgeel (10 EBC). Het is verfrissend, licht fruitig, licht hoppig en heeft een milde bitterheid. Kroon is een even eigenzinnig als toegankelijk bier. Door kenners omschreven als een zuiver, doordrinkbaar pilsener met een vleugje bloemen en hop in de neus.

Categorie 1 bier

Kroon is categorie 1 bier (plato 11,3) net zoals de overige pilseners in Nederland (bv Heineken, Grolsch, Jupiler, Bavaria). Sommige leveranciers leveren ook categorie 2 bier, met minder dan 5% alcohol, hierdoor betalen ze minder accijns en kunnen ze dit bier goedkoper aanbieden.

Hoeveel tappen

Uit een bierfust van 50 liter kun je ongeveer 220 fluitjes en 180 vaasjes bier tappen. Heb je ook aan koolzuur gedacht? Per 100 liter heb je ongeveer 1KG koolzuur nodig.

Koppeling
Kroon bier levert bierfusten met een A-fustkoppeling. Tap je nu? Jupiler 20l, Hertog Jan 20l, Grolsch 30l/50l, Hoegaarden, Leffe, Warsteiner 30l/50l en Alfa, dan gebruik je bierfusten met een A-koppeling en kun je direct kroon tappen. Tap je nu een ander merk bier, bestel dan een koppelset bij tapbenodigdheden en sluit de Kroon bierfusten eenvoudig aan op je huidige tapinstallatie.

 

 

De geschiedenis van Kroon

Voor het begin van Kroon moeten we bijna vier eeuwen terug in de tijd. Naar Oirschot in 1627 om precies te zijn. In dit bourgondische dorp in Noord-Brabant start de familie Croonenborch namelijk met het brouwen van een traditioneel, smaakvol bier. Een goudgele greep, want het bier wordt door de regionale tappers van toen (en alle enthousiaste proevers) massaal omarmd.

Meer informatieMinder informatie

Reviews

(0)
Nog geen reviews geschreven
Schrijf een review
 • BESTE PRIJS
  A-merkkwaliteit voor een scherpe prijs
 • AMBACHTELIJK PILSENER
  Hoge kwaliteit cat. 1 bier (5.0% Alc.)
 • ONLINE BESTELLEN
  Direct bij de brouwer besteld
 • VOOR 20 UUR BESTELD
  Voor 20:00 besteld, morgen op je tap

Kroon Bier 9,0 / 10 - 326 Reviews @ Kiyoh