wij zijn van 1627,
van welk jaar ben jij?

Je moet ten minste 18 jaar zijn om deze website te bezoeken.

Vul je geboortejaar in

Vul je geboortemaand in

Vul je geboortedag in

Misschien staat je vraag hier tussen

Leveren

 • Hoe wordt Kroon geleverd?

  Kroon levert uitsluitend direct vanaf de brouwer, niet via de tussenhandel of groothandel. Elke bestelling wordt geleverd door onze gespecialiseerde partner Greuter Logistics.

 • Wanneer levert Kroon?

  Bestellingen die op maandag tot en met vrijdag voor 20.00 uur zijn geplaatst en betaald worden na ontvangst van de betaling de volgende werkdag van 11.00 tot 17.00 uur geleverd (ook op zaterdag). Bestellingen die op zaterdag of zondag voor 20.00 uur besteld en betaald zijn, worden op dinsdag van 11.00 tot 17.00 uur geleverd.

 • Wat zijn de bezorgtijden?

  De bezorgtijden zijn op werkdagen en zaterdag van 11.00 -17.00 uur.

 • Wat zijn de leveringskosten?

  Vanaf 3 fusten Kroon bier betaal je  € 15,00 (excl. BTW) per levering en vanaf 6 fusten is de levering gratis. Je kunt ook 1 of 2 fusten bestellen, hiervoor betaal je de volgende leveringskosten 1 fust 20L, € 20,00 (excl. BTW) , 2 fusten 20L € 15,00 (excl. BTW), 1 fust 50L € 35,00 (excl. BTW)  en 2 fusten 50L € 25,00 (excl. BTW).

 • Levert Kroon ook op de Waddeneilanden?

  Ja. Op de Waddeneilanden leveren we echter niet op de volgende werkdag maar één dag later, op de tweede werkdag. Hiervoor geldt ook een afwijkend bezorgtarief. De tarieven zijn vermeld op de site.

 • Levert Kroon op feestdagen?

  Kroon levert niet af op feestdagen.

 • Mijn bestelling is niet geleverd, met wie kan ik contact opnemen?

  Je kunt voor vragen over de levering contact opnemen met Greuter logistics, service@greuter.nl of +31(0) 72 54 12 700.

 • Er was niemand aanwezig tijdens aflevering van mijn bestellling. Wanneer wordt er opnieuw geleverd?

  Je bestelling wordt mee terug genomen door Greuter Logistics en we nemen contact met je op voor een nieuwe afspraak. Voor deze nieuwe levering brengen wij leverkosten in rekening.

Retouren

 • Hoe kan ik mijn lege fusten op laten halen?

  Bij een vervolgbestelling worden lege Kroon bier fusten gratis meegenomen en na goede ontvangst wordt het statiegeld verrekend. Heb je eenmalig besteld? Dan kun je ze voor € 10,50 (excl. Btw) laten ophalen. Daarvoor kun je bij bekijk producten kiezen alleen retour. Kroon bier neemt alleen fusten retour van bestellingen die op kroonbier.nl geplaatst zijn en neemt geen fusten van andere merken retour.

 • Hoe kan ik statiegeld terugkrijgen?

  Statiegeld wordt automatisch overgemaakt na goede ontvangst van de lege Kroon bier fusten. Het overboeken kan enkele werkdagen duren. Kroon bier neemt alleen fusten retour van bestellingen die op kroonbier.nl geplaats zijn en neemt geen fusten van andere merken retour.

 • Is het mogelijk om volle fusten retour te geven?

  Nee, je kunt geen volle fusten retour sturen.

Fustkoppeling en Benodigdheden

 • Past de Kroon bier koppeling op mijn tap?

  Kroon Bier maakt gebruik van een veelgebruikte fustkoppeling, A-systeem (alumasc/ schuif). Tap je nu? Jupiler 20l, Hertog Jan 20l, Grolsch 30l/50l, Hoegaarden, Leffe, Warsteiner 30l/50l en Alfa, dan gebruik je een A-koppeling en kun je direct kroon tappen. Hoe herken je een Kroon bier (A) fustkoppeling? Dit is een koppeling die je over de fustaansluiting schuift, vervolgens indrukt om vast te zetten, waarbij de fustaansluiting vlak is en bij het indrukken van de koppeling komt er een aansluitstuk groter dan een 2 euro munt (34mm doorsnede) naar beneden. Als dit je huidige fustkoppeling is, kun je direct Kroon bier tappen. Er staat een afbeelding van de Kroon bier (A) koppeling bij koppelset voor Kroon. Als je nu een andere koppeling gebruikt, kun je met een koppelset Kroon bier eenvoudig aansluiten op je tap. Bestel dan bij tapbenodigheden de koppelset voor Kroon. Klik hier voor meer informatie.

 • Ik heb een andere tapkoppeling, hoe kan ik Kroon bier aansluiten?

  Tap je nu een ander merk bier? Heineken, Amstel, Inbev 50 liter, Horecabier, Brand, Wieckse Witte, De Koninck, Leeuw, Gulpener, Bavaria of Veltins, dan heb je nog niet de juiste koppeling om Kroon bier te tappen. Je kunt met een koppelset voor Kroon, de Kroon bier fusten aansluiten op je huidige tapinstallatie. De koppelset bestaat uit een Kroon bier (A) fustkoppeling en diverse verloopstukken om je bier -en koolzuuraansluiting aan te sluiten. Met deze koppelset kun je Kroon bier dus eenvoudig tappen uit alle andere fust tapinstallaties. Bestel bij tapbenodigdheden de koppelset voor Kroon bier. Klik hier voor meer informatie.

 • Kroon bier aansluiten op een S-systeem (Sankey, bajonet of korf) tapkoppeling?

  De S-systeem tapkoppeling wordt gebruikt door o.a.: Heineken, Amstel, Inbev 50 liter, Horecabier, Brand, Wieckse Witte, De Koninck, Leeuw. Hoe kun je een S-tapkoppeling herkennen? Je drukt deze koppeling in de fustaansluiting en draait deze vervolgens een kwartslag om vast te zetten. Heb je nu de S-tapkoppeling, dan heb je nog niet de juiste koppeling om Kroon bier te tappen. Je kunt met een koppelset voor Kroon, de Kroon bier fusten aansluiten op je huidige tapinstallatie. De koppelset bestaat uit een Kroon bier (A) fustkoppeling en diverse verloopstukken om je bier -en koolzuuraansluiting aan te sluiten. Met deze koppelset kun je Kroon bier dus eenvoudig tappen uit alle andere fust tapinstallaties. Bestel bij tapbenodigdheden de koppelset voor Kroon bier. Klik hier voor meer informatie.

 • Kroon bier aansluiten op een A-systeem (alumasc/ schuif) tapkoppeling?

  Kroon Bier maakt gebruik van deze aansluiting, je kunt je bestaande fustkoppeling dus direct aansluiten op een fust Kroon bier. Deze koppeling wordt ook gebruikt door o.a. Jupiler 20l, Hertog Jan 20l, Grolsch 30l/50l, Hoegaarden, Leffe, Warsteiner 30l/50l, Alfa. Hoe herken je een Kroon bier (A) fustkoppeling? Dit is een koppeling die je over de fustaansluiting schuift, vervolgens indrukt om vast te zetten, waarbij de fustaansluiting vlak is en bij het indrukken van de koppeling komt er een aansluitstuk groter dan een 2 euro munt (34mm doorsnede) naar beneden. Er staat een afbeelding van de Kroon bier (A) koppeling bij koppelset voor Kroon. Klik hier voor meer informatie.

 • Kroon bier aansluiten op een G-systeem (Grundy of drievlak) tapkoppeling?

  De G-systeem tapkoppeling wordt gebruikt door o.a.: Gulpener. Hoe kun je een G-tapkoppeling herkennen? Dit is een koppeling die je van boven op de fustaansluiting drukt en vervolgens indrukt om vast te zetten. Heb je nu de G-tapkoppeling, dan heb je nog niet de juiste koppeling om Kroon bier te tappen. Je kunt met een koppelset voor Kroon, de Kroon bier fusten aansluiten op je huidige tapinstallatie. De koppelset bestaat uit een Kroon bier (A) fustkoppeling en diverse verloopstukken om je bier -en koolzuuraansluiting aan te sluiten. Met deze koppelset kun je Kroon bier dus eenvoudig tappen uit alle andere fust tapinstallaties. Bestel bij tapbenodigdheden de koppelset voor Kroon bier. Kroon bier aansluiten op een M-systeem (Combi) tapkoppeling? Klik hier voor meer informatie.

 • Kroon bier aansluiten op een M-systeem (Combi) tapkoppeling?

  De M-systeem tapkoppeling wordt gebruikt door o.a.: Bavaria, Veltins. Hoe kun je een M-tapkoppeling herkennen? Dit is een koppeling die je over de fustaansluiting schuift, vervolgens indrukt om vast te zetten, waarbij de fustaansluiting vlak is en bij het indrukken van de koppeling komt er een aansluitstuk kleiner dan 10 eurocent (9mm doorsnede) naar beneden. Ook is de fustaansluiting een kogel/ bal. Heb je nu de M-tapkoppeling, dan heb je nog niet de juiste koppeling om Kroon bier te tappen. Je kunt met een koppelset voor Kroon, de Kroon bier fusten aansluiten op je huidige tapinstallatie. De koppelset bestaat uit een Kroon bier (A) fustkoppeling en diverse verloopstukken om je bier -en koolzuuraansluiting aan te sluiten. Met deze koppelset kun je Kroon bier dus eenvoudig tappen uit alle andere fust tapinstallaties. Bestel bij tapbenodigdheden de koppelset voor Kroon bier. Klik hier voor meer informatie.

 • Kan ik evenementen materiaal bestellen?

  Kroon Bier levert geen evenementen materiaal. Dit kan gehuurd worden bij gespecialiseerde bedrijven.

 • Is er promotiemateriaal van Kroon beschikbaar?

  Kroon Bier kan alles leveren wat je nodig hebt voor een goed getapt pilsje: glazen en vilts. Verder zijn er geen promotiematerialen beschikbaar.

Bestellen

 • Hoe kan ik Kroon bestellen?

  Met je computer, laptop, mobiel of tablet kun je Kroon eenvoudig online bestellen. Bestellingen die op maandag tot en met vrijdag voor 20.00 uur zijn geplaatst en betaald worden na ontvangst van de betaling de volgende dag van 11.00 tot 17.00 uur geleverd (ook op zaterdag). Bestellingen die op zaterdag of zondag voor 20.00 uur besteld en betaald zijn, worden op dinsdag van 11.00 tot 17.00 uur geleverd.

 • Kan ik alleen toebehoren bestellen?

  Nee. Toebehoren zoals glazen, koolzuur en koppelingen worden alleen geleverd in combinatie met minimaal 1 fust Kroon bier.

 • Hoe krijg ik korting?

  Bij Kroon betaalt iedereen dezelfde lage prijs. Of je nu veel bestelt of weinig. Wel kun je besparen op leveringskosten. Deze zijn gratis vanaf 6 fusten.

 • Is het mogelijk om een afwijkend factuuradres en afleveradres te hebben?

  Ja, dit kan worden aangegeven tijdens het plaatsen van de bestelling op internet.

 • Wat gebeurt er als een product uit voorraad is?

  Indien een fust, koppeling, vilts of glazen niet voorradig is staat dit aangegeven op de site. Tevens wordt vermeld wanneer het product weer beschikbaar is.

 • De internetsite werkt niet, kan ik ook telefonisch een bestelling doorgeven?

  Indien de internetsite eruit ligt zie je als de bezoeker van de site een recovery pagina met een emailadres en telefoonnummer om de bestelling door te geven.

Klachten

 • Het bier smaakt niet goed, met wie kan ik contact opnemen?

  De kwaliteit van het Kroon bier wordt continu gecontroleerd door onze brouwers. De kwaliteit van bier wordt voor een groot deel ook bepaald door de kwaliteit en reiniging van de tapinstallatie. Reinig bij het aansluiten van het fust de fustkoppeling en fustaansluiting altijd met Ethanol (70%). Wees er zeker van dat de leidingen/ kranen schoon zijn en de tapinstallatie periodiek gereinigd wordt door een erkende leverancier. Mocht er desondanks klachten zijn over de kwaliteit van het bier dan kun je contact opnemen met info@kroonbier.nl. Klik hier voor meer informatie.

 • Mijn bestelling is niet geleverd?

  Je kunt voor vragen over de levering contact opnemen met service@greuter.nl.

 • Het bier heeft niet de juiste schuimkraag, temperatuur of koolzuurdruk?

 • Hoe sluit je een fust aan?

Algemeen

 • Waar wordt Kroon gebrouwen?

  Kroon is een merk met een rijke historie. Al vanaf 1627 wordt het gebrouwen door een familiebrouwerij in het Brabantse Oirschot. Tegenwoordig wordt Kroon gebrouwen bij Bavaria, naar het traditionele recept en volgens constante kwaliteit.

 • Hoe smaakt Kroon?

  Kroon is een even smaakvolle als gangbare pils. Hoewel de geur een vleugje extra hop verraadt, smaakt Kroon niet bovengemiddeld bitter. Kenners omschrijven Kroon als een goed doordrinkbare, zuivere pils met een zweempje bloemen en hop in de neus.

 • Wat betekent de beste prijs?

  We garanderen de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding. Wat dat betekent voor Kroon? Smaakvol ambachtelijk pilsener leveren voor een lage prijs. Een prijs die voor iedereen hetzelfde is.

 • Zijn er echt geen contracten of verplichtingen?

  Kroon gelooft in vrijheid. Contracten of andere verplichtingen, daar doen we niet aan. (Op betalingsverplichting na ;-)). Je bestelt wat en wanneer je wilt. Eenmalig of vaker.

Heb je nog vragen?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur. Wil je liever mailen of door ons benaderd worden? Dat kan natuurlijk ook. Laat dan je gegevens achter via onderstaand contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact op.