Wil jij jouw gasten voorzien van een tapbiertje? - Kroon Bier

Weten wanneer uw bestelling geleverd wordt? Klik hier..

wij zijn van 1627,
van welk jaar ben jij?

Je moet ten minste 18 jaar zijn om deze website te bezoeken.

Vul je geboortejaar in

Vul je geboortemaand in

Vul je geboortedag in

Wil jij jouw gasten voorzien van een tapbiertje?

Reden voor een feestje!

Stel je hebt een feestruimte, of je bent geslaagd voor jouw diploma. Je wilt jouw gasten een lekker tapbiertje voorzetten. Waar moet je dan aan denken? Op deze pagina krijg je handvatten voor het geven van een onvergetelijk feest.

De voordelen van tappen

In de praktijk wordt een tapbiertje als lekkerder ervaren dan bier uit blik of fles. Echter is, door de bierprijs en door de huur van een tap, bier tappen vaak duurder (Lees: Kroon fustbier laagste prijs van Nederland). Sinds onze prijsverlaging naar laagste prijs van Nederland, valt die eerste reden weg. 

Middel Aantal Berekening Tip
Tap Hangt af van de tapcapaciteit. Deze wordt vaak uitgedrukt in liters per uur. Op deze manier kun je uitrekenen hoeveel glazen je kan tappen als de tap constant open staat. 30 liter per uur betekent 30/0,25 = 120 biertjes per uur. Als je dus meer dan 100 gasten hebt, dan moet je snel al denken aan twee of meer tapkranen. Onze 50L fusten zijn goedkoper, omdat de fusten terug ingeleverd worden. De one-wayfusten kunnen na gebruik worden vernietigd. Hierdoor is het bij grotere evenementen interessanter om te kiezen voor 50L fusten.
Fustbier Hangt af van aantal bierdrinkers en hoeveel zij in welke tijd drinken. Bij 25 zware bierdinkers gedurende een lange avond: gemiddeld 10 glazen, 0,25L per glas is 2,5 liter * 25 is 62,5 liter. Mocht je twijfelen of je genoeg heb, bestel dan een 20L fustje bij, of koop een kratje flesjes bij de supermarkt. 
Koolzuur Per kilo koolzuur kun je zeker 100 liter bier tappen Ontvang je 100 gasten die gemiddeld 8 glazen bier drinken, dan heb je 200 liter bier nodig en dus eenmaal een koolzuurfles met 2KG. De prijs van koolzuur valt mee, daarom is aan te raden een tweede fles te kopen. Zo voorkom je het risico dat als er iets fout gaat, je alsnog kunt tappen.
Glaswerk/bekers Bekers worden gebruikt bij grotere evenementen of bij het ontbreken van een spoelbak. Het aantal glazen dat je nodig hebt is ongeveer het aantal bierdrinkende gasten maal 2. Er staan altijd glazen op tafels, en je moet ook spoelen  Let op dat bij de aanschaf van kunststof bekers, er gemiddeld 1 glas nodig is per biertje. Dit houdt in dat je voor ieder biertje dat gedronken zal worden een bekertje moet calculeren. Bij 25 mensen met 8 biertjes de man, heb je dus tenminste 200 bekers nodig.
Afschuimer Een afschuimer en een bakje water per tapzuil. Het laagje water dat op de afschuimer zit, zorgt voor een dun afdeklaagje, wat zorgt voor een langdurige schuimlaag.  Als je een afschuimer gebruikt, dan doe je dit van je af en houd je de afschuimer schuin met de onderzijde naar voren. 
Vilt Vilt is niet alleen handig om ronde kringen te voorkomen, het staat ook netter. Twee viltjes per glas. Vilt is op Kroonbier.nl zeer goedkoop. Voor een rol met 100 stuks betaal je €0,20 cent. 
Spoelmiddel Spoelmiddel is belangrijk om glazen goed vetvrij te krijgen. Vaak worden aan dezelfde tafels ook nootjes of bitterballen geserveerd, dit komt op de glazen en maakt het water vettig. Als je glas vet is dan slaat het bier in de glazen snel dood. Dit geeft een onsmakelijk gevoel. Let op dat je geen bakje olijven, of nootjes in aanraking laat komen met het spoelwater. Vette glazen betekent doodslaand bier.

 

Kroon Bier 8,9 / 10 - 259 Reviews @ Kiyoh