Nieuwe tapinstallatie aanschaffen - waar moet je op letten? - Kroon Bier

Kroon koop je bij een verkooppunt

wij zijn van 1627,
van welk jaar ben jij?

Je moet ten minste 18 jaar zijn om deze website te bezoeken.

Vul je geboortejaar in

Vul je geboortemaand in

Vul je geboortedag in

Nieuwe tap kopen? Waar je op moet letten als je een tapsysteem koopt

Een tap kopen; waar moet je op letten?

Overweeg je een biertap aan te schaffen? Er is een verschil tussen zakelijk en particulier gebruik. Op deze pagina geven we jou een aantal tips.

Fustenkast

De eerste mogelijkheid is dat je kiest voor een tap, waarbij het bier wordt gekoeld in een fustenkast. Deze fustenkasten worden onder het buffet geplaatst. De fustkoppeling bevindt zich in deze koeling. De leidingen lopen vanuit deze fustkoeling richting de koolzuurfles en naar de tapkraan. 

De fustenkasten hebben als grootste voordeel dat fusten die zijn aangebroken, langer houdbaar zijn. Het houdt de kwaliteit van het bier op hoog niveau. Daarnaast zorg je voor een vaste temperatuur, waardoor je bij het afstellen van de tap, geen rekening hoeft te houden met het afstellen van de tapinstallatie. 

In een fustenkast passen twee 20L fusten of een 50L fust. De 20L fusten zijn handzamer en lichter. In ons geval maken wij gebruik van 20L one-way fusten. 

Tap met fustenkast aanbevolen in geval van zakelijk gebruik

Watergekoelde tap

Een watergekoelde tap wordt vaak voor evenementen ingezet. Dit komt omdat je met een - niet voorgekoelde fust - binnen 5 tot 10 minuten direct kunt tappen. Door een koelspiraal in de tap, wordt het bier richting de tap, gekoeld. Het is belangrijk dat de temperatuur van de fusten gelijk is, omdat hier anders bij het aansluiten van een nieuw fust, aanpassingen dienen te worden gedaan aan het koolzuurgehalte. 

Watergekoelde tap aanbevolen voor evenementen of particulier gebruik

Kroon Bier 9,0 / 10 - 326 Reviews @ Kiyoh